HAPPY VILLAGE WOMEN
Foto HAPPY VILLAGE WOMEN is de naam van een nieuw project opgezet door Mirelle van den Anker en Amar Singh.
In een dorp in India worden van gedragen kleding mooie en praktische kleden geweven die uitermate geschikt zijn als Yoga-matten om op te oefenen of te mediteren; alsook ontzettend leuk en fleurig als vloerkleed, voor bv. de huiskamer, en bovendien heel zacht aan de voeten.

De matten worden naar Nederland verscheept (wat helaas heel kostbaar is) en hier verkocht voor 35,- per stuk waarvan de volledige opbrengst ten goed komt aan de vrouwen die ze hebben gemaakt.
Zo wordt hen een kans op een beter en zelfstandiger bestaan geboden, en wij, de mensen hier, hebben er een mooi handgemaakt product voor terug, wat ook nog eens bestaat uit gerecycleded materiaal.
Zelf heb ik al een aantal van deze kleden in mijn huis liggen; ik ben er echt weg van, en het verhaal erachter vind ik geweldig.

Voor meer informatie betreffende de kleden of de achtergrond van het goede doel; ga naar:

HAPPY VILLAGE WOMEN op de Wereld Van Morgen-ASN-Bank


Mirelles eigen website INVEST-IN-YOGA
[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
BEZOEKERSTELLER

BIJ DE TIJD

BRIGITTE BERG

MAAND-KALENDER

LOOKING FOR STEVE  • **************************************************************************** look4steve-1-13-61

KALENDER

GEDICHT VAN RUMI

  • Het nieuws is uit, maar jij hebt het nog niet gehoord. ************************************ Jalousie is veranderd in liefde, Hoeveel liefde is er nog te vinden? ************************************ De maan heeft haar gezicht geopend en ook haar vleugels van licht. *************************************** Leen ogen om dit te zien, als de jouwe het nog niet zien. ************************************** Dag en nacht komen er pijlen naar je vanuit verborgen bogen. *************************************** Als je geen wapen hebt en je nergens kan verstoppen voor de Dood die altijd dichter bij komt, dan kan je net zo goed je overgeven. ************************************** Het koper van je wezen is al getransmuteerd in goud door de alchemie van Mozes, maar jij rommelt nog in een geldbuidel op zoek naar muntjes. **************************************** Je hebt Egypte's gelijke in je, Kilometerlange oevers met rietsuikerplantages, de bron van al het zoete, maar jij loopt te tobben of je snoep wel komt van een winkel buiten jezelf. *************************************** Uitwendige vorm, je reikt voor vormen, maar jij bent de Jozef. *************************************** Doe je ogen dicht, en staar in de spiegel, naar de vlam die je ogen verlicht. *************************************** Je lichaam is een kameel die soepel en direct naar Mekka reist. *************************************** Jij denkt dat je rondhangt op het dorpsplein op een ezel, of de verkeerde kant opgaat, maar dat is niet zo. **************************************** Deze karavaan is een triomf die binnen wordt gehaald in Godin's werkelijkheid. ******************************************** uit: Rumi: bridge to the soul. translation Coleman Barks. vertaling naar nederlands door Klara Adalena

KNOCK-KNOCK

WILDE WIJZE VROUW

  • http://www.wildewijzevrouw.nl/blog/lees/28-De-maan-heeft-haar-gezicht-geopend

STEVE
Copyright 2002-2018